Helig helighet
Postad den 25 Dec 2009 vid 18:02

Så här på sena julen och inför ett nytt årtionde är det skoj att se tillbaks på spel som man nästan inte tror är ifrån vårat årtionde. Så jag tänkte slå mig ner med två rollspel av samma skola, gjorda nästan 10 år ifrån varandra för att se hur genren har utvecklats. Mina kriterier är att jag inte ska ha spelat någon av dom förut för att få ett så rent intryck som möjligt. Utan nostalgisk befläckelse, liksom.

Första spelet ut är Divine Divinty från 2002 andra spelet blir Magnum Opus Olympus Grande: Dragon Age Origins från nådens år 2009. Detta sätter dom två spelen enbart sju år åtskilda. Men tro mig, gapet mellan dessa spel kunde inte varit större.

Men nog om det, ge en stor applåd för vår första deltagare:


Spelet som gick mig helt förbi när det kom. Det ser så anonymt ut att tillochmed nu när jag köpte det från Good old games trodde jag att det var ett annat spel. Jag trodde i min enfald att det var ett spel som kom i dom krokarna som hade "den bästa tolkningen av adde dadde 3.5 som gjorts!" men det måste varit något helt annat.

Det måste sägas först av allt: DD är fult fult fult. Karaktärerna ser ut som skit, miljöerna ser ut som någon diablo 1-reject. Men det kompenserar sin fulhet med ton av charm.

Först får man välja sin kämpe, lustigt nog är det exakt samma upsättning klasser som i Dragon Age, Jag pekade på en Human Warrior och han kliver fram och säger "I'm strong, as a man should be". Jag är såld. Döper honom till Man och beger mig ut på äventyr.

Man vaknar upp i en by av helare. Måste klickat förbi bakgrundshistorien för jag har ingen aning om vad jag gör där eller varför jag gör där.

Dagen börjar bra. Jag råkar av misstag stjäla tallrikar och krukväxter ifrån ett par av invånarna och det blir dålig stämning direkt. Efter ca 20 minuters speltid är jag den mest hatade personen i stan. Det är här konstigheterna börjar. Folk hatar mig verbalt men verkar mer än villiga att idka handel mig. Giriga helare :(

Jag får en helig kristall som det bara finns en av i hela världen och jag slösar bort den på en sjuk snubbe som visar sig vara ett riktigt svin. Jag dödar honom efter en lång jakt runt i byn. Byns enda dvärg snackar skit om mig bakom min rygg. Min enda vän är en jobbig alv som blev isad av byns jubelidiot. Livet som äventyrare känns sådär.

Har levlat ett par gånger men tillochmed statusskärmen mobbar mig. "With a constitution of 15 you get winded after climbing a few flight of stairs and you are likely to die before you reach the age of thirty"

Letar mig ut från byn och möter McSir Cool McCoolalot som äger alla orcer med ett hugg av sitt svärd - som han pratar med. Han ger mig uppdraget att övertyga byn om att bege sig söder ut och hjälpa till med en elak sjukdom som sprider sig. Låter som ett uppdrag för moboffret Man...

To be continued...


----

ok ca 10 timmar in i spelet nu. Spelet crashade just för ca 10e gången så det börjar bli dags att lägga ner för idag. Det har så skön stil att man vill fortsätta trots att det är ett väldigt frustrerande spel. Dom borde hanterat döden på ett bättre sätt. Som det är nu glömmer man ofta att spara och man förlorar lätt en halvtimme eller så på att en giant elite strong orc hoppadr fram från en buske och dödar en på ett par slag.

så lite fort bara, en lista på features som funkar och en på saker som inte funkar så bra. Bra som referens sen till DA-O för att se om dagens spel tagit lärdom från gårdagens.

Bra features:
- Teleporterings feature, man kan närsomhelst använda sin ena pyramid för att komma till sin andra pyramid, båda pyramiderna kan man lägga ut vart man vill eller bära med sig. genialiskt.

- Trevlig värld - Man går runt och myser hela tiden över hur fantasy allt är.

- Svårighetsgraden - Den är frustrerande men känns rätt bra, det fina är hur balansen håller trots att spelet är helt öppet och fienderna inte verkar skala efter vilken level man själv är.

- Friheten, vart man än går så stöter man på äventyr. Drakula, odöda, okulter, onda magiker, feta slott, fattigdom. Mångfalden är total trots att kartan är rätt liten (än så länge)

DÃ¥liga Features
Döden - Man dör ofta, hårt och skoningslöst.

AIn - Extremt lätt att utnytja. Fienderna håller "aggro" på en för alltid så länge man är nära dom, det är bara att dra ett gäng på 10 ospöbara orcer till närmaste slott och se på medans vakterna tar hand om biffen, och sen plocka up looten.

Vakterna - Dom är töntar, man drar en jätteorc till dom och efter en stund ligger 20 döda vakter på marken och blöder. plockar man deras loot hamnar man i finkan om man har otur :(

Restid - Det suger att gå, och man går mycket, det finns portaler att hoppa mellan men dom är krångliga att hitta och kräver speciella scrolls för att aktivera som man inte får ledtrådar till hur man hittar.

Questarna - Visst är det kul med mycket att göra men när varje nedra npc har en fetch quest åt en så börjar det bli smått enerverande. 30+ questar i questloggen och jag har redan glömt vilken som är huvudquesten.

Halvbra features:
- Striderna, dom är rättfram på ett intressant men tråkigt sätt. Ett klick ett hugg, man har en specialattack och en hög av passiva skills. Märker dock inte mycket av alla skills man levlar upp, dom funkar lite som feats från Dung & Drag men verkar vara så passiva att dom inte funkar. Man förlorar alltid på att slåss. HPn går ner och det är jobbigt att få tillbaks, man kan sova men bara ibland, man kan äta men Man blir mätt efter bara tre köttbitar. Sen är han mätt resten av dagen.

Konversation på Omegle
Postad den 26 Nov 2009 vid 10:58

Hade tråkigt idag så jag testade lite Omegle, det är en nedra chat där man slängs in i ett rum med en främling. Jag bestämde mig snart för att göra det lite intressant genom lite subtilt rollspelande. Gick igenom ca 10 pers av spammare och folk som inte högg på betet innan den här sköna snubben dök upp:

----------

Connecting to server...
You're now chatting with a random stranger. Say hi!

You: Hello, sir or madam. I am your asigned evil overlord. How can I help you today?
Stranger: I...
Stranger: I..don't know
Stranger: what services do you provide
You: Can I interest you in some world domination perhaps?
Stranger: Too cliche
You: How about a good revenge? Remember to serve cold.
Stranger: Revenge sounds good...
Stranger: whats my motive?
You: hmm
You: Perhaps hate or general spite?
You: you know, unprovoced violence is really in right now
Stranger: Yes, I know but what with the media frenzy these days it has too look good for the cameras
Stranger: something justified
Stranger: but a little over the top
Stranger: \with a hint of crazy
You: Do you have a cat?
Stranger: In fact I do
You: Would you mind sticking your cat on a pole and put it up in your yard?
Stranger: go on...
You: we will suply a note with a surprise scenario that justifies blind rage and killing spree
Stranger: hmm do you have some sort of money back garuntee?
You: ofcourse, if you are not terrible and dead by the product. We will refund your money, blood and soul
Stranger: Terrible you say...
Stranger: Dead you say...
Stranger: hmm
Stranger: I think we might come to an agreement
You: Dead is the new living, you see
You: better get with the fad
Stranger: just how "dead" will I be?
Stranger: I dont want to half ass this
You: Oh, we guarantee a full and complete death.
You: our death methods are state of the art
Stranger: I tell you what...
Stranger: you throw in a knife set
Stranger: and we have a deal
Stranger: Thankgivings coming up
You: Great!
Stranger: and I have a turkey to carve
You: We will send you a contract wich you have to sign i blood, and then the mayhem will be in your hands i just a few workdays
Stranger: Thank you very much sir
Stranger: *handshake*
You: No. Thank You. Infernal industries has never left anyone less then disapointed.
You: Take the very least of care now. Bye
Stranger: Have a nice thanksgiving
You have disconnected.

Riksmöte dag 3
Postad den 22 Nov 2009 vid 7:42

Söndag

8:40

Mötet började lite i tid idag. Han inte fixa frukost så det kommer bli en hård morgon. Ett bord med arangörsmat står framdukat. Kanske kan ninja lite. Det var frost på bilen imorse så det tog tid att komma iväg.

Just nu fastställs röstlängden för dagens första pass. Som första reserv kommer jag garanterat få vara med.---

9:15

Dagordningen är omkastad något. Vi måste snitta ca 6 minuter per motion för att hinna med allt vi ska. Det ser mörkt ut.

Talartiden är kortad, genom beslut, till 2 minuter. Börjar bli lite hungrig :/

Börjar också få slut på vinklar att fota, men här är lite fler bilder:

---

9:18

Det som stör mig mest är idag är nog alla som går runt och bidrar till ett konstant brus av knarrande skor och mummel.

---

10:01

Kort paus, FICK TAG I EN MACKA!! ^^ Kontroversiellt budgetförslag som kunde ha skakat hela sveroks fundament fick avslag...


mmmmm macka

---

10:54

Ska sverok ta in pokerföreningar? Det är på tapeten nu, satt i friformsgruppen som diskuterade detta. Allt det som sägs i talarstolen har redan diskuteras. Längtar hem.

---

11:16

Konstig debatt om ifall sverok ska tillåta sexrollspel

debatten urartade såklart---

11:21

Varje motion måste snitta på 2 minuter för att hinnas med, hur ska det gå...

---

12:32

Lunchpaus avverkad. Resten av motionerna är bortputtade i förmån för verksamhetsplan och budget.


flott så det förslår

---

13:03

Två timmar kvar. Verksamhetsplanen gick igenom med ett klumpigt tillägg.

---

13:46

Tiden kryper fram. Nu presenterar sig de som önskar bli valda till nya förbundsstyrelsen.


Sampo tar till orda

---

14:02

En till timme tills mötet huggs av. Allt som inte hinner tas upp innan timmen är över kommer bordläggas tills nästa år.

Svårt att komma på vitsiga komentarer vid det här laget och utan burn...

---

14:22

Sampo vann inte posten för posten som Vise Ordförande :(

---

14:38

Sampo vann iaf posten som ledarmot.

---

14:49

Sluttampen nu. Mötet försöker avverka de sista motionerna.

Får passa på nu att dra några avslutande ord.

Det har varit intressant och givande samtidigt som det har varit en royal roid in the ass. Jag kommer antagligen försöka skriva en motion till nästa år. Det kommer krävas en del funderande dock om jag kommer försöka bli invald till ombud.

Jag vill passa på att tacka Sverok för ett väl genomfört möte. Jag vill även tacka Ubuntu Linux, Burn Energy drink, min bil, min mobilkamera, internet och resten av universum.

Riksmöte dag 2
Postad den 21 Nov 2009 vid 7:40

Lördag

08:36

Mötet ajournerades igår till 8:30 idag och det har ännu inte kommit igång. ZZzz
Känner effekten av Burn energy drink som fick mig att piggna till lite. Nätverket funkar också, trots domedagsprofeter som påstod att en säkring gått under natten.
Vaknade 4 i morse och kunde inte somna om. Försökte spela lite LoL men det var trasigt så jag ägnade 3 timmar att felsöka. Sen åkte jag en vända förbi Shell och sen åt kistahållet.

Ännu en Burn väntar i bilen. Hägrandes.

Ringar med stolar har ställts upp för smågruppsdiskutioner, jag bävar.

---

08:50

Fortfarande inte igång... roar mig lite med att ta bilder. Det går sådär.


Bild på den allmäna förvirringen


Bild på ringen av stolar.

---

09:07

Mötet är igång igen

---

10:57

Friformsdebatten visade sig vara riktigt intressant, nu förstår jag varför jag valde att komma hit. Det var sådana diskutioner jag hoppades på.

Jag sitter i gruppen som diskuterar SVEROKs syfte och grundvärden.

---

13:29

Lunchen är avklarad. Passade på att köpa ett rekomenderat vin.

Nu är det dags för röstning - tekniken fungerar sådär.

---

13:39

Omröstning om omröstning... om omröstning om röstlängd... weeeee :<


Ordföranden klickar

---

13:57

Röstlängden är nästan fastställd. Verksamhetsrapport nu


FS förbereder sig för verksamhetsrapport

---

14:58

Punkt 13...


Story of my life

---

15:38

Punkt 15.1 av 15.31 av motionerna

---

15:48

Sverok höll på att byta namn till Sverok, men så blev det inte.

---

16:21

Kort paus efter ett mycket kontroversiellt förfarande. En motion om sveroks syftesparagraf klubbades igenom utan att talarlistan gicks igenom. Allt enligt mötets regler.

Det väcker större frågor om hur och vad i den demokratiska processen. Det hör inte hemma på årsmötet. Det ska alla vara på det klara med innan... wtf

just nu avverkas ordningsfrågor om ordningsfrågor på löpande band. Tiden tickar iväg.

---

16:38

Motion 15.31 togs upp i förtid och röstades igenom. Sven är nu sveroks sjunde hedersmedlem. Se så glad han är


:D

---

17:14

Punkt 15.7 diskuteras, Många motioner känns vid diskution väldigt onödiga.

svårt att hålla motivationen uppe. Min andra Burn är bränd.---

17:39

15.11 hej vad det går...

---

17:53

Sju minuter tills vi måste vara ute ur lokalen... drama
Punkt 15.12 diskuteras. Lite intressant punkt. Men knas.

Kan knapt vänta... Patricia har utlovat lussebullar... giev!!!

Riksmöte dag 1
Postad den 20 Nov 2009 vid 19:33

Fredag -

20:31

God macka - sveroks internet fungerar inte, Har hackat mig in på ett öppet nät som låter mig få en prick i uppkopling

----------- -- - -

20:49

Mötet har startat och hetlevrade debatter är i full gång, jag hänger inte riktigt med men det ger sig nog.

Lite bilder:

Sampo tittar ut över folkvimlet


fet film inleder mötet, En rymdraket åker ut i rymden, i den så sitter chewbaka och ET


folk grabbar gratis spel som delas ut - jag fick endast tag i en tilläggsbok till Rolemaster rollspelet... :(


---
21:35 -
vi har kommit till punkt tio. En sorts övning har just avslutats där alla närvarande får gå upp i talarstolen och presentera sig och sin förening samt säga vilket spel man spelat senast som man aldrig spelat förut.

Object oriented distress
Postad den 4 Sep 2009 vid 12:14
Det är inte lätt att vara Patrick. Eller som han själv sa det:
"May be all I said is not the point"

...

Think about it.

Totaly
Postad den 27 Aug 2009 vid 15:25Från Pressbyrån i stuvsta. Personalen skickar sublima meddelanden till kunderna.

Cataclysm, indeed.
Postad den 21 Aug 2009 vid 20:58
Måste ta tillfället att kommentera tredje expansionen till WoW som utannonserandes idag.

Sammanfattning:
Cataclysm, Deathwing, spelbara goblins, spelbara worgen, gamla raser får nya klasser, snyggt vatten, ny grafik på det mesta, gamla världen kommer tas bort, gamla världen kommer ersättas av en ny gammal värld som är coolt trasig och där man kommer kunna använda flygande mounts, lvl 85, archeology är ny proffesion.

Min första tanke är:
Detta kommer skapa oändligt många trådar av internet rage. Gnället kommer nå ofattbara proportioner och varje ny idé kommer sågas med fotknölarna.

Min andra tanke är:
Detta är det coolaste blizzarn någonsin gjort och bevisar ännu än gång varför deras mmo förtjänar sin plats på mmo-tronen. Den som kritiserar Blizzard för det initiativet de tagit iom denna expansion gillar inte spelet för vad det är och har aldrig gjort det. Det här är det absolut bästa som kunnat hända WoW. Det är gammalt som blir nytt. Nytt som blir bättre.
En innovation av ett spel som vägrar lyssna på skitsnack, som ser den gyllene vägen mellan konservativt bakåtsträvande och innovativt återuppväckande.

En fanfar till dom som älskar spelet för vad det är. Ett fuck you finger till dom som säger att blizzard tappat stinget.

Med det sagt så skulle det inte förvåna mig om den stora förändringen som detta spel för med sig får en stor skara av spelare att hoppa av och kliva på något av de nya tågen. Men jag, personligen, är glad att slippa dom.

Framtiden ser ljus ut. Trots att katastrofen är nära

Radio Haninge. Tribute
Postad den 4 Aug 2009 vid 11:51

När jag åker i min bil så är det uteslutande P2 som gäller. Rogivande toner av kompositörer från alla århundranden är musikradio när den är som mest. Att kunna uppskatta alla program och all musik som P2 erbjuder kräver en hel del av lyssnaren och det är definitivt att föredra framför krystad "hit-musik".

Väl på jobbet. När jag sitter kontorets verkstad och stirrar på progress-bars som sakta tickar mot 100% så är det en annan kanal som gäller.

Radio haninge är en helt otrolig kanal. Den gör alla fel man kan för att få folk att lyssna och lyckas komma undan med det.

Större delen av dagen är det blandad musik som gäller. Något som man kan ha på i bakgrunden och få tiden att gå har dom antagligen tänkt sig. Variationen är dock det intressanta då 80% av musiken är svenska dansbandsklassiker du aldrig hört talas om. Resten är radioarkivsmusik från minst 50 år sedan. Man häpnar över de ostiga låttexterna och den usla lo-fi-kvaliteten. Mellan låtarna är det presentatörer som talar. Dom förfyller sitt job med en amatörs klåfingerhet och tvekar aldrig att dra personliga anekdoter som kan pågå i över fem minuter. Ibland är det tävlingar. Min favorit är "Gissa vikten på köttet" där lysnarna helt enkelt får ringa in och gissa vikten på en bit kött som finns i studion. En annan tävling är "Rulla tärningen".

Ibland är det önsketimme, då får man ringa in och önska en ovanlig låt som ska bryta av från det vanliga musiklanskapet. Tydligen så är alla i Haninge av precis samma skrot och korn och det är omöjligt att avgöra om det är önsketimme eller bara vanlig melodiradio enbart av musiken som spelas.

Ibland är det reklam, sisådär varannan timme. Alla reklaminslag har samma röst. Ibland sjunger han, ibland drar han ett fyndigt rim och ibland använder han ett slumpmässigt ljudfilter för att spexa till det lite extra. Alla reklaminslag är för lokala firmor som restaurang China Station eller nån möbelfirma.

Just nu är det en gubbe på som berättar om sin semester på en rosa buss. Inget speciellt har hänt och inga detaljer är för små för att få en utläggning (han åt pasta ganska ofta). Han har pratat i två timmar nu och inget slut är i sikte.

Jag älskar dig, Radio Haninge.

Whats tougher then a street fighter? A street fighters mother?
Postad den 21 Jul 2009 vid 19:34Fantastisk reklam

1 2
Copyright © 2008 Massive Damage